+381 63 593 538

Najnovije Vesti & Blog

Salone del Mobile – sajam nameštaja

Ovaj sajam spada među najpopularnije događaje u svetu dizajna enterijera i nameštaja. Tradicionalno se održava već 58 godina u Milanu i okuplja poznate arhitekte i dizajnere, ali šansu dobijaju i oni, koji svoje kreacije prikazuju po prvi put.

Svake godine Salone del Mobile poseti nekoliko stotina hiljada ljudi, koji dolaze iz preko 160 različitih država. Sajam se deli na tri stilske kategorije, tako da odgovarajuća rešenja uređenja enterijera mogu pronaći ljubitelji Classic, Modern i Design stila.

Organizatori svake godine pripreme nekoliko izložbi koje su posvećene potkategorijama dizajna enterijera. Tako se može posetiti izložba gde se predstavljaju najnovija rešenja za osvetljenje prostora, kako unutrašnjeg, tako i spoljašnjeg. Zatim, veliki broj izlagača predstavlja dekorativna i inovativna rešenja za opremanje doma, kao i inovacije u opremanju kancelarijskog prostora. Posetiocima su zanimljive i višedimenzionalne izložbe, koje omogućuju perspektivu od 360 stepeni na nameštaj koji ih zanima. Pohvalno je i to, što postoje izložbe isključivo za mlađe dizajnere, koji svoje ideje tek treba da predstave svetu.

Uređivanje enterijera – šta je u trendu?

Veliki broj kvalitetnih izlagača, zanimljive ideje i mnoge uspostavljene saradnje su dokaz da sajam Salone del Mobile menja, odnosno unapređuje industriju nameštaja na bolje. Svake godine se predstavljaju nove kombinacije boja, novi trendovi dizajna i sve zastupljenija automatizovana rešenja.

Savremene, prostrane kuhinje

Omiljeno mesto na sajmu svakog posetioca je izložba kuhinjskog dizajna. Ova izložba se na sajmu u Milanu održava na svake dve godine. S obzirom da je kuhinja centar svakog domaćinstva, ne treba da čudi što upravo sa ove izložbe proizilazi najviše trendova.

Uzimajući u obzir rešenja koja su dizajneri ponudili na poslednjoj izložbi kuhinjskog dizajna, može se zaključiti da ćemo sve češće viđati tamnije nijanse. Ovaj trend uključuje i industrijske konstrukcije sa metalnim i betonskim detaljima. Međutim, pored drveta, kao osnovnog materijala, u narednom periodu isticaće se mermerne ploče.

Napredna tehnološka rešenja ne zaobilaze ni kuhinju, pa posetioci sajma mogu da vide savremena i neverovatna rešenja za nove načine spremanja hrane, odnosno kako su proizvođači integrisali pametne sisteme u osnovne kuhinjske elemente.

Posebno su interesantna nova rešenja ugradnih kuhinja za domaćinstva i ugostiteljske objekte. Dizajneri više nisu fokusirani na to kako da smeste posebne ugradne elemente kao što su frižider ili rerna, nego kompletne kuhinje dizajniraju kao plakar.

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.